Varning för sothink.com
Ladda inte ner något från denna sajt. Deras produkter innehåller virus:
http://www.sothink.com/product/flashdecompiler/
Själv blev jag nyfiken på ett program som påminner om flash editorn. Det heter Sothink SWF Quicker. Riktigt sugen på att köpa det var jag faktiskt. Glad jag inte gjorde det. Men det var decompilern som gav mig viruset. Ett program jag råkade tanka ner av misstag när jag egentligen ville ha det andra.
Det spelar ingen roll. Ett enda virus från deras hemsida är nog. SWF Decompiler installerar en mask i webbläsaren. Troligen därför den betett sig knasigt sista tiden. Kan hoppas ingen större skada är skedd.
Som om inte det vore nog har jag hört så mycket negativt om SourceTec – ett kinesiskt företag. Folk som handlat av dem får inte sina produktnycklar. Deras support är obefintlig. Jag råder alla som handlar på nätet att ta det försiktigt och först kolla upp noga vem det är ni handlar av. Google är ett utmärkt verktyg. Den som är tveksam om Sothink tex och googlar kommer troligen att hamna här.
Skumma också igenom företagets supportforum om det finns ett sådant. Beter de sig illa är det i regel gott om missnöjda kunder som klagar. Ett IT-företag som har ett sönderspammat forum är förstås en varningsklocka.
Edit:
Enligt SourceTec ger antivirusprogrammet felaktig information eftersom ett filnamn är identiskt med ett virus. Ska man tro på detta? Läs själva:
http://www.sothink.com/phpBB2/viewtopic.php?t=292884&highlight=virus